Wat klanten vinden

Therapie sessies zijn vaak lastig in waarde te beoordelen omdat we het als cliënt ondergaan zonder echt bewust te zijn van wat voor mentale veranderingen we doorgaan tijdens de sessie. Maar na ruim 20 sessies met Jan Pieter kan ik inmiddels zeker wel stellen dat hij door middel van deze sessies een positieve bijdrage heeft geleverd in mijn sociale en mentale ontwikkeling.

Met goed geplaatste opmerkingen en vragen wist Jan Pieter me iedere keer weer te prikken in de kern van mijn gedachtengangen, wat soms precies is wat ik nodig had om weer een frisse blik te krijgen op mijn gevoelens en gedachten.

Maar naast de ‘pittige’ gesprekken was het ook altijd heel gezellig. In plaats van in een stoffig (of soms niet zo stoffig) kantoorhokje te gaan zitten, zijn we altijd lekker buiten aan het wandelen geweest of zaten we op andere gezellige plekjes.

Daarnaast is tijd nog nooit een factor geweest als het gaat om goede hulp. Als het nodig was, en vanuit mij wenselijk, om in het gesprek even wat langer door te gaan dan was dat altijd mogelijk.

Zeer veel dank Jan Pieter voor je hulp en gezellige gesprekken. We zien elkaar zeker nog vaker.

Israël van Dorsten

Een zeer betrokken hulpverlener, die onze zoon heel erg geholpen heeft. Hij geeft begeleiding op maat, steeds aanpassend aan wat nodig is. Korte lijntjes en daardoor ook voor ons ondersteunend.

Geert Bruinsma

Ik heb vanaf het eerste contact veel veiligheid en vertrouwen ervaren. Dit was precies wat ik nodig had, in een tijd van angst en onzekerheid gedurende mijn burn-out. Jan Pieter heeft respectvol de tijd genomen om mijn verhaal te leren kennen.

Terugdenkend aan de therapiesessies, denk ik direct aan; liefdevolle aandacht, steun, aanmoediging, complimenten, laagdrempeligheid en een flinke dosis humor. Een zeer zorgvuldig en professioneel hulpverlener, eerlijk en direct. Een confronterende spiegel voorgehouden gekregen, maar hij heeft daarmee precies gedaan wat ik nodig had.

Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan over waar mijn mentale klachten vandaan komen. Jan Pieter heeft me geholpen bij de verwerking en acceptatie van dingen en geleerd hoe ik in het heden anders kan gaan denken, voelen en handelen. Hoe ik andere keuzes kan maken op een constructieve manier, waardoor ik mijzelf nu minder vaak tekort doe en beter omga met zelfzorg.

Met de hulp van Jan Pieter is er bij mij een beweging ontstaan ‘van overleven naar leven’. Hij is hier een grote schakel in geweest. Volledige toewijding van zijn kant vanaf de eerste seconde van ons contact tot aan de nazorg. Ik kan nog steeds bij hem terecht en wanneer ik opnieuw hulp nodig zou hebben, is Jan Pieter 100% zeker de eerste die ik bel!

Nienke

Ik kon gelukkig snel terecht bij Jan Pieter. Dit was voor mij erg belangrijk omdat mijn relatie net over was en ik helemaal geen behoefte had aan een zwaar “intake” gesprek. Antwoorden zocht ik en de zaken waar ik tegenaan was gelopen hadden een klankbord nodig.

Ik ervaarde dat ik niet veel hoefde uit te leggen, een soort van aanpak ‘het’ met kop en staart aanpakken. Jan Pieter stelde me gerichte vragen waardoor de helderheid weer terug kwam, er kwam een duidelijk zicht hoe ik mijn relatie had ervaren.

Aan het eind van het gesprek gaf Jan Pieter me goede vragen mee en verschillende opties om zelf over na te denken. Het was alsof ik weer op mijn benen werd gezet en jah, wat een verademing. Het kan dus ook in 1 gesprek!

een klant

Als hulpverlener ben ik altijd betrokken bij de zorgvrager, maar ik was de laatste jaren vergeten dat ik óók voor mezelf mag zorgen. Omdat ik goede ervaringen had met Jan Pieter omtrent cliënten én ik mij veilig voel bij hem als persoon heb ik hem gevraagd om mij te helpen om mijn plaats opnieuw te bepalen.

In een aantal sessies hebben we gekeken naar mijn manier van werken en leven (ofwel: mijn copingmechanismen) en gekeken naar hoe ik dat anders kan gaan toepassen. Jan Pieter heeft me teruggezet in de tijd en geleerd dat ik gerust ook “nee” mag zeggen, iets wat ik aardig verleerd was de afgelopen jaren.

De gesprekken met Jan Pieter waren ontspannen maar voor mij her en der wel confronterend, maar ik heb dat alleen maar als leerelement ervaren. Jan Pieter kan zonder oordeel over de persoon iets aandragen over het gedrag van de persoon en die scheiding heb ik als heel fijn ervaren!

Een fijne therapeut om mee te werken (ook als collega trouwens).

N.N. , hulpverlener