Wonen Op Doortocht

Deze pagina is onder constructie. Het betreft een uiteenzetting van onze plannen. Onderaan de pagina is de mogelijkheid om ons financieel te steunen bij de bouw van de cliëntappartementen. Maar bovenal hebben we uw steun nodig in gedachten en gebed.

Samenvatting:

Wat: wonen op het snijvlak van beschermd en zelfstandig.

Wie: voor zorgvragers voor wie 24 uurs zorg en beschermd wonen too much is en volledig zelfstandig too far. Precies daar tussenin leven en werken wij.

Hoe: Eén erf,  eigen woning, eigen adres, met maximaal 6 buren, met professionele begeleiding op loopafstand, ambulante hulp op die momenten dat hulp ook echt nodig is. En, als bonus: 24 uur een oogje in het zeil

Wanneer: zo lang als nodig, zo kort als kan. Het biedt een brugfunctie om die vaardigheden of gedragingen te leren om de stap naar het wonen in de wijk te realiseren.

Waar: op een locatie in buitengebied. Waar rust heerst en regelmaat. Met afstand tot verleidingen, prikkels en destructieve contacten.

Kosten erfbewoners: huur van de eigen woning inclusief GWE (vaak is huursubsidie mogelijk). Kosten voor eigen levensonderhoud.

Stel dat je voor een geliefde (familie of vriend) een plek zoekt waar hij of zij kan wonen en verzekerd is van goede professionele hulp, dag en nacht. Een plek waar hij of zij veilig wonen kan, samen met enkele anderen, met ervaren professionals als buren. Een plek, toch zelfstandig, maar met begeleiding op loopafstand. Dat kan zo maar bij ons op het erf zijn.

Wij, Jan Pieter en Esther Compagnie, komend vanuit een mantelzorgtraject met onze ouders, willen aan (mantel)zorg een nieuw vervolg geven. Vanuit dankbaarheid voor wat wij wél hebben zetten we onze gaven graag in om anderen te helpen op de weg naar zelfstandigheid. We hebben de wens om te starten met een kleinschalige zorgvoorziening voor telkens maximaal zes mensen die (tijdelijk) van onze zorg en nabijheid profiteren. Zij komen te wonen bij ons op het erf, zelfstandig, in een eigen eenpersoons appartement. Ze worden ambulant begeleid in hun eigen, tijdelijke woning. Daarom heet wonen bij ons Op Doortocht, omdat de route tijdelijk is, een doortocht naar een zelfstandig leven. Op Doortocht is tegelijkertijd een hommage aan onze ouders die ons geleerd hebben dat ons verblijf op aarde zelf een doortocht is naar een nieuwe, betere wereld.

Daartoe zoeken we een geschikte woning voor ons gezin met de mogelijkheid om bij te bouwen. We zoeken een woning in de regio’s Steenwijk- Hardenberg – Doetinchem.

Deze zes appartementen worden inpandig gebouwd met een eigen ingang.

De oppervlakte van een appartement is ongeveer 40m2. Een appartement bestaat uit een woonkamer, met bescheiden keuken, kleine badkamer en een slaapkamer. De appartementen kosten 50.000 euro per stuk. Dat is exclusief standaard inrichting.

Wij zoeken mensen die willen helpen bij het vormgeven van deze plannen door een financiële bijdrage aan de bouw van de appartementen. Een financiële impuls zal het doen slagen van onze plannen aanzienlijk vereenvoudigen. Wij zoeken mensen die net als wij warm worden van de idee dat je het verschil kunt maken in de zorg voor onze medemens. Die net als wij enthousiast zijn over de kracht van christelijke naastenliefde. Die een deeltje van hun vermogen willen inzetten voor maatschappelijke doeleinden waarvan ze verzekerd zullen zijn dat het goed wordt gebruikt en rendeert. Het rendement van uw gift is de wetenschap dat er vele kwetsbare mensen een veilige plek zullen mogen vinden als ze enige tijd aan onze zorg worden toevertrouwd. Als u wilt meedoen is een onderhandse lening ook een optie. Een onderhandse lening wordt terugbetaald met een nader te bepalen rentepercentage en wijze van aflossing.

Meer weten? Een uitgebreid ondernemersplan is aanwezig.